TO-DO: Markkinointisuunnitelman Kuntotesti

TO-DO: Tarkista vielä nämä 4 asiaa syksyn markkinointisuunnitelmasta ennen lomille lähtöä:

1. Liiketoiminnan tavoitteista johdettu?

Markkinointisuunnitelma on enemmän kuin lista toimenpiteitä, sanoi jo aikoinaan Malcolm McDonald.Mitkä liiketoiminnan tavoitteet toimivat markkinointisuunnitelmasi viitekehyksenä?

Enemmän kuin hyvä mittari on katsoa myyntiputkea.  Paljonko myyntiputken konversiolla mitattuna kauppoihin johtavia liidejä ja tarjouksia pitäisi olla?

2. Proaktiivinen vai reaktiivinen ?

Toteutatko markkinoinnin toimia aina/vain/kun pomo/kollega/oma myyjä/mediamyyjä pyytää?  Vältä Hei, me markkinoidaan – efektiä ja luo liiketoiminnan tavoitteista käsin markkinointisuunnitelma tai markkinoinnin vuosikello, jota noudatat preussilaisella täsmällisyydellä.  Jos vain reagoit esim. vajaan tarjouskannan vaatimin toimenpitein, olet(te) auttamattomasti myöhässä ainakin yhden vuosineljänneksen verran.

3. Think Outside The Inbox?

Ajatusleikki:  Suora- ja mediamarkkinoinnin kieltävä laki on astunut voimaan. Ei enää newslettereitä, suorakirjeitä, mediamainontaa.  Miten omalta osaltasi varmistaisit myynnin tulituen, mihin markkinointibudjettisi nyt  kohdentaisit?

Hyvät tarinat hyvin esitettyinä ovat tarttuvia, ne leviävät suusta suuhun ja päätelaitteesta päätelaitteeseen. Hyvä tarina luo arvoa vastaanottajalle ja tarinan välittäjälle. Hyvät tarinat kääntävät liidigeneraatiota inboundiin.  Kaikki haluavat olla osa huipputarinaasi. Kerro sellaisia vaikka yhdessä asiakkaidesi kanssa.

4. Näetkö valoa funnelin päässä?

Vai katoavatko liidit myynnin mustaan aukkoon?  Mitkä ovat markkinointisi toimenpiteitä ja sisältöjä, joilla vaikutat myyntiprosessiin ja autat nostamaan konversioprosenttia vaiheittain?

Markkinoijan kannattaa katsoa asiaa ostajan näkökulmasta. Mitä prospektin on tiedettävä ja saatava siirtyessään myyntiprosessillanne eteenpäin? Tarjoa tulevalle asiakkaallesi työkaluja myydä asiaa organisaatiossaan. ROI-laskurit, hyvät referenssicaset, palvelukuvaukset, näistä on hyvä lähteä liikkeelle.

Kirjoittanut: Kimmo Luoma

Dia07

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.