B2B-markkinoinnin optinen harha

On etuoikeus olla b2b-markkinoinnin näköalapaikalla auttamassa organisaatioita pääsemään tavoitteisiinsa.

Näköalapaikalla näkee toki kaikenlaista. Yhä useammin tehtävänä on taklata markkinoinnin optista harhaa.

Markkinoinnin optinen harha sisältää hallusinaatioita oman yrityksen kaikkivoipaisuudesta, todellisen kilpailun olemattomuudesta ja potentiaalisten asiakkaiden hyväntahtoisuudesta hiljentyä juuri kyseisen yrityksen markkinointiviestin äärelle, tai suorastaan sitä odottamaan.

Se kiteytyy kampanjatoimenpiteisiin, joita suunnitellaan ehkä viikkoja, kuukausiakin, mutta asiakkaan silmin katsottuna on vain se neljännessekunti kun viesti saapuu -siirtyäkseen yleensä ilman noteerausta roskakoriin. Fyysiseen tai digitaaliseen.

Markkinoinnin optinen harha on asiakkaan näkökulman unohtamista,  sisäänpäin katsomista.

On herättävä kokemus katsoa asiaa asiakkaan näkökulmasta. Vaikkapa markkinointisuunnitelman tarkastelu tästä vinkkelistä on ”virkistävää” puuhaa. Onko suunnitelma vain kasa irtonaisia outbound-viestejä vai rakentavatko ne todellista dialogia nykyisten ja potentiaalisten asiakkaiden kanssa.

Pohdi millaisin markkinoinnin viestein, sisällöin ja materiaalein voisit ”erottua joukosta” ja  maksimoida asiakkaan saaman arvon eri asiakaskohtaamispisteissä ( www, some, tapaamiset, jne).  Samalla todennäköisesti maksimoit asiakkaan yritysbrändisi kanssa viettämän ajan.  Tarjoa arvoa jo osana myyntiprosessia, viesti asiakkaan ostoprosessin kannalta relevantein viestein.

Ennen kaikkea, katso maailmaa tulevan asiakkaan silmien läpi!

Kirjoittanut: Kimmo Luoma

Dia07

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.