3 thoughts on “Asiakastapaaminen – B2B-markkinoinnin sokea piste

  1. Hyvä kirjoitus! Mitä mieltä olet Kimmo, onko markkinointiautomaatio yksi hyvä keino lisäämään myynnin ja markkinoinnin yhteistyötä, kun se pakottaa tutkimaan asiakkaan ostomatkaa prosessina? Tällöin markkinointi voi vaikuttaa myynnin haasteisiin esimerkiksi asiakastapaamisen jälkeiseen aikaan, asiakkaan tilanteeseen ja mahdollisiin korjausliikkeisiin, jotta asiakas palaa MQL-ketjuun. Ilman markkinointiautomaatiota kummatkin usein elävät omassa kuplassaan, “kyllähän me hoidetaan nämä liidit joita meille tulee” “meidän ansiosta liidien generointi nousi tässä kuussa..”, ja kokonaiskuva jää sumuisaksi.

  2. Toki automaatio voi toimia katalyyttina näiden prosessien integraatiossa. Tämä tosin asettaa paineita markkinointiautomaation implementoinnille; ostajapersoonien ja ostopolkujen jne. määrittäminen täytyy tehdä huolella. Suurin haaste 25 vuoden b2b-kokemuksella on juuri tuo takaisinkytkentä tai paluu MQL-vaiheeseen liidin jo edettyä SQL-statuksella myynnille. Mutta samaa mieltä, automaatio auttaa asettelemaan markkinointi-ja myyntiprosessit päällekkäin – ei vain peräkkäin. #liidit #MQL #SQL

  3. Pingback: TOP 3 – Liidijalostamon luetuimmat 2017 | Liidijalostamo

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.