2 thoughts on “Jokerikortti vai jokapäiväinen leipä? B2B-markkinointi tänään

  1. Jep. Asiaa puhut. Olen itse kerran tässä onnistunut porukkani kanssa ja tärkein lähtökohta oli se että markkinointi oli 100% osana myyntijoukkuetta. Samalla tavoin kuin vaikkapa jääkiekossa puolustajat tärkeänä osana ketjua ja joukkuetta. Kautta aikain ovat puolustajatkin tehneet maaleja / kauppoja ja tehoja voidaan mitata suoraan muutoinkin kuin maalien määrällä. Samaa asiaa nostat esiin juurikin markkinoinnin tekemisen todentamiseksi myynnin tukena.
    Johtoryhmä paikka ei ole ratkaisu parempaan huomiseen, vaan voi pahimmillaan jopa syventää kuilua, kun ihmistä on kyse. Tärkeintä on että myynnillä ja markkinoinnilla on yksi yhteinen kyvykäs valmentaja / esimies, on hänen titteli sitten myynti- tai markkinointijohtaja. Tällöinkin johtoryhmä paikkaa tärkeämpää on se, että vetäjällä on vastuu ja sitä myöden valtaa johtaa tätä porukkaa yhtenä joukkueena eteenpäin. Myös henkilön oman esimiehen ehdoton tuki on välttämätön, tämäkään ei ole aina itsestään selvyys. Lisäksi tarvitaan yhteiset Mittarit tukemaan tekemistä ja tavoitteita. Tietysti seuranta, sen pohjalta kehittäminen, mahdollisiin alisuorituksiin puuttuminen ja hyvien suoritusten huomioiminen. Eli pitää poistaa kaikki mahdolliset todellisia tavoitteita hidastavat hierarkiat, siilot, tittelit, erilliset myynnin- ja markkinoinnin yksiköt. Lopuksi tärkeänä yksityiskohta on erikseen mainittava vielä se, että joukkueen jäsenillä, niin markkinoinnin kuin myynnin vastuuihmisillä on oltava mahdollisuus vaikuttaa tekemisiin, tavoitteisiin ja tuloksiin. Yksilöt joukkueessa ovat motivoituneita jos haluavat tehdä saavat, eivät niinkään motivoidu siitä, että saavat tehdä mitä haluavat.

    • Kiitos Ari, Juuri näin. Vaikeus on varmaankin luoda itseohjautuvuutta myös markkinointiin. Hyvät myyjät toki sitä tekevätkin. Miten saada markkinonnilta skaala-apua?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.